8th October 2015

Natječaji

MOSAIC CITY HRVATSKA
Umjetničko-znanstveni stručni skup na temu umjetnosti izrade mozaika.Svake godine između travnja i srpnja održava se međunarodni simpozij mozaičke umjetnosti u Poreču (Istra, Hrvatska). Manifestacija okuplja stručnjake i umjetnike iz cijelog svijeta koji su specijalizirani za mozaik. Tijekom trajanja „Mosaic cityja”, uz umjetničko stvaranje organiziraju se različite prateće menifestacije i predavanja s temama iz mozaičke umjetnosti, očuvanja kulturne baštine, kulturnog turizma, restauracije, tehnologije, materijala itd.
NATJEČAJNA TEMA:
slobodna (slobodan izbor)Natječaj je otvoren za sve umjetnike koji žele sudjelovati. Nužno je da svi potencijalni sudionici predaju idejna rješenja svojih radova.
FORMATI:
1.Mozaik –veliki format (min.1×1 m)
2.Mozaička minijatura
3.Mozaička skulptura Idejna se rješenja prezentiraju u formi skice za mozaik (veliki i mali format), a za mozaičku skulpturu potrebno je predati maketu ili skicu. Uz skicu ili maketu, treba predati i opis idejnog rješenja (tekst). Nužno je dostaviti specifikaciju potrebnog materijala za izradu mozaika.
Natječaj je otvoren od 1. rujna do 31. prosinca za sudinike i radove za iduću godinu. Umjetnik ima obavezu da u tijeku trajanja „Mosaic cityja” (15 dana) završi sva tri rada. Sve materijale potrebno je dostaviti u tiskanom ili digitalnom formatu (CD) poštom ili e-mailom. U tijeku manifestacije i svake produkcijske sezone organiziraju se samostalne izložbe umjetnika, sudionika „Mosaic cityja”.
Nužno je uputiti Zahtjev i informirati se o terminima za samostalne izložbe.
Adresa za slanje idejnog rješenja:
Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine -Poreč
PROJEKT: MEĐUNARODNI SIMPOZIJ MOZAIČKE UMJETNOSTI MOSAIC CITY/GRAD MOZAIKA-POREČ 2014.
Trg pod hrastom 3, Červar Porat,
HR- 52440 Poreč
CROATIA
Kordinator projekta: Dean Jovičević
Tel: +385 95 902-5516
UDRUGA-LOGO